100MM AITATOLPPA KYLLÄSTETTY TEROITETTU 3 METRIÄ

Tuotenumero:

HW92

17,35 

/ KPL (4,96 €/M)

Kyllästetty tolppa, joka on raakahöylätty ja toisesta päästä teroitettu, kyllästysluokka A. Soveltuu nimensä mukaisesti aita ja piharakentamiseen. Kun halutaan varmistaa rakenteen turvallisuus ja pitkä käyttöikä, on kestopuu varma valinta.

Toimitusaika:      2 - 5 arkipäivää

Saatavuus: 128 / KPL varastossa

Alin hinta 30-päivän ajalta ( 12.4.2024 ): 17,35 

100MM AITATOLPPA KYLLÄSTETTY TEROITETTU 3 METRIÄ

Kyllästetty tolppa, joka on raakahöylätty ja toisesta päästä teroitettu, kyllästysluokka A. Soveltuu nimensä mukaisesti aita ja piharakentamiseen.

  • Halkaisjia: 100 mm
  • Pituus: 3000 mm
  • Profiili: pyöreä, toinen pääty teroitettu
  • Materiaali: mänty
  • Käsittely: A-luokan painekylläste
  • Väri: vihreä
  • Pinta: raakahöylätty

Kestopuu on painekyllästettyä puuta, jossa suoja-aine on tunkeutunut laholle alttiin pintapuukerroksen läpi. Suoja-aine on saatettu puuhun veden ja paineen avulla kyllästyssylinterissä. Suomen sääolosuhteet asettavat ulkotilojen puurakenteet erittäin kovalle rasitukselle. Suojaamatonta puuta uhkaavat sinistyminen, home-ja lahottajasienet sekä bakteerit. Siveltävä puunsuoja-aine ei yksistään tarjoa puulle riittävää suojaa. Painekyllästäminen on tutkitusti tehokkain tapa estää puun biologinen tuhoutuminen. Painekyllästäminen parantaa merkittävästi puumateriaalin lahonkestävyyttä: Kestopuu kestää ulkokäytössä 3-5 kertaa kauemmin kuin kyllästämätön puu. Kun halutaan varmistaa rakenteen turvallisuus ja pitkä käyttöikä, on kestopuu varma valinta.

Asennus ja jatkokäsittely

Käytä kiinnitykseen ruostumattomasta tai haponkestävästä teräksestä valmistettuja kiinnikkeitä (kaikkien käytettävien kiinnikkeiden on oltava samaa materiaalia). Oikein tehty pintakäsittely lisää kestopuun käyttöikää, helpottaa puhtaanapitoa ja estää puun tikkuuntumista. Pintakäsittely sävytetyllä/sävyttämättömällä puuöljyllä, kuultavalla/peittävällä puunsuojalla tai ulkokäyttöön tarkoitetulla lateksi- tai öljymaalilla (uusintakäsittely kannattaa tehdä samalla tuotteella). Käsittely tehdään täysin kuivalle ja puhtaalle pinnalle.

Kestopuu on suositeltavaa käsitellä ensimmäisen kerran vuoden kuluttua asennuksesta.

Rahtipaino 17 kg (kilogramma)
Mitat 300 × 10 × 10 cm (senttimetri)