Näytetään kaikki 13 tulosta

SOLMASTER OY

Solmaster Oy on yksi Pohjoismaiden johtavia teollisuuskemikaalien ja pinnoitteiden valmistajia. Päätuotteitamme ovat metalliteollisuuden työstönesteet, rakentamisessa käytettävät lattiapinnoitteet ja kuljetuskaluston pesuaineet. Yli 35 vuotta kestäneen toimintamme aikana tuotevalikoima on laajentunut voimakkaasti ja käsittää tällä hetkellä jo noin 200 erilaista tuotetta. Monet tuotteista perustuvat biologisesti hajoaviin, luonnollisiin raaka-aineisiin – yhtiömme on pitkään ollut kestävän kehityksen edelläkävijä.

Solmaster Oy:n tuotekehitys ja tuotanto tapahtuvat Hollolassa ja Lahdessa sijaitsevissa toimipaikoissa. Tuotteiden myynti eri käyttäjäryhmille tapahtuu laajan jälleenmyyjä- ja edustajaverkoston avulla. Kotimaan toimintojen lisäksi Ruotsiin ja muuhun Skandinaviaan suuntautuva myynti tapahtuu tytäryhtiömme, Tukholmassa sijaitsevan Solmaster AB:n, kautta.

Solmasterin tarina alkoi vuonna 1976 nuoren myyntipäällikön Matti Korkkisen ajatuksesta luoda hyviä teknokemiallisia tuotteita suomalaisille. Ensimmäiset asiakkaat löytyivät Lahden alueen kuljetusliikkeistä ja tämä kohderyhmä on edelleen tärkeä yhtiölle, sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla.

Seuraava merkittävä askel otettiin kun elintarviketeollisuuden edustajat ehdottivat ruokaöljyä raaka-aineeksi. Solmaster oli biohajoavien tuotteiden varsinaisia pioneereja Suomessa ja näiden tuotteiden osuus tuotevalikoimasta on yli 50 %.

Vuosien varrella oma tuotekehitys on tuottanut monta menestystuotetta, esimerkiksi teollisuuden työstönesteet, lattiapäällysteet ja erilaiset erikoispuhdistusaineet. Valikoiman kasvaessa 2000-luvulla Solmaster päätti järkiperäistää tuotantoaan ja markkinointiaan, jolloin syntyivät osastot Solmaster Chemicals ja Solmaster Coatings. Vuoden 2012 aikana tuotantotilat Hollolassa osoittautuivat liian pieniksi ja uusi tehdas Lahdessa otettiin käyttöön.

Yrityksen kotisivu